Over TV Uitwijk

 
Welkom bij Tennis- en padelvereniging Uitwijk
TV Uitwijk is opgericht in oktober 1975 en prachtig gelegen op Sportcomplex Mariënhoeve. Onze club beschikt over 5 winterharde tennisbanen: 3 Smashcourtbanen en 2 Tennisforce gravelbanen. Pas geleden hebben we ook 4 spiksplinternieuwe padelbanen geopend! Ook is er een oefenmuur, een minibaan en natuurlijk een gezellig clubhuis!
 
Let op, wij hanteren momenteel een wachtlijst voor padel. Voor tennis is er op dit moment is er geen wachtlijst om lid te worden.  
 
Er is een grote groep vrijwilligers die activiteiten en toernooien organiseert voor spelers op elk niveau en van alle leeftijden. Naast recreatief tennissen kun je ook meespelen in de KNLTB competitie. TV Uitwijk staat daar op dit moment met een kleine twintig teams voor ingeschreven. Verder biedt Paul Pastor van P3 tennis voor jong en oud tennis- en padeltrainingen aan bij onze club.  
 
Het speelseizoen loopt van 1 januari tot en met 31 december. In deze periode kan elk lid vrij spelen op de buitenbanen. Je reserveert een baan via de KNLTB ClubApp of via de website van TV Uitwijk. Lees hier mee hoe je dat doet.  
 
TV Uitwijk organiseert regelmatig verenigingsactiviteiten zoals de KNLTB competitie,  (jeugd)toernooien en tossavonden. Voor deze activiteiten worden diverse banen gereserveerd. Je ziet dit terug in het reserveringssysteem in de ClubApp of op de website van TV Uitwijk.
 
 
Geschiedenis van TV Uitwijk
TV Uitwijk bestaat inmiddels al meer dan 45 jaar! Het begon allemaal met een oproep in de Wijkse Courant om mee te helpen bij de oprichting van een tennisclub in Wijk bij Duurstede. Freek Hazejager reageerde hierop en hij ging later met Willem Holst aan de slag. Zo werd het eerste bestuur gevormd met onder meer Willem als voorzitter en Freek als secretaris. 
 
In die tijd zag de tennisclub er nog heel anders uit. Eerst werd er bij de Vikinghal op asfalt gespeeld en later op een privé tennisbaan in de tuin van de ouders van Toon Vernooij. Uiteindelijk werden er op de huidige locatie vier gravelbanen met verlichting aangelegd.
 
Omdat er nog geen clubhuis was, mocht Uitwijk tijdelijk een plekje gebruiken in de boerderij die toen leegstond op Sportcomplex Mariënhoeve. Later zou die locatie het clubhuis van voetbalclub CDW worden . Het TV Uitwijk clubhuis werd in 1978 feestelijk in gebruik genomen. Dat was best bijzonder, want er waren in die tijd maar heel weinig startende tennisverenigingen die zo snel een clubhuis hadden.
 
In de jaren tachtig groeide het ledenaantal razendsnel en werden er diverse commissies opgericht om alle activiteiten in goede banen te leiden. Nu in 2024 telt Uitwijk ruim 500 leden, 5 tennisbanen,  4 padelbanen, tientallen commissies en een twintigtal competitieteams!
Dit stuk is tot stand gekomen in samenwerking met Freek Hazejager.