Jeugd

Zoek je een leuke en sportieve activiteit voor je kind? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Lid zijn bij Uitwijk biedt namelijk veel voordelen:  
 • Dubbel plezier: de jeugd krijgt automatisch tennis én padel in één lidmaatschap.
 • Actieve jeugdcommissie: je kind sluit makkelijk nieuwe vriendschappen tijdens de leuke activiteiten die we organiseren
 • Betaalbaar: we bieden een aantrekkelijk contributietarief, mede mogelijk gemaakt door sponsoren.

Schrijf je kind in als lid en meld je aan voor de lessen! 

   

 
Jeugdcommissie
De jeugd van Uitwijk bestaat uit een groep van circa 80 enthousiaste leden (aspiranten en junioren) in de leeftijd van ± 6 t/m 17 jaar. Alle jeugdleden zijn natuurlijk vrij om met of tegen elkaar te spelen op een van onze banen.  
 
Onze jeugdcommissie organiseert diverse activiteiten en events zoals bijvoorbeeld:  
 • Inloopochtenden in het voorjaar
 • Kromme Rijn Kids Event drie keer per jaar
 • Vriendjes en Vriendinnetjesdag
 • Open Jeugdtoernooi
 • en het befaamde Pepernotentoernooi.  
Uiteraard zijn er ook diverse competities, zoals de voor-, en najaarscompetitie, waarvoor je je met je team kan opgeven. Verder mag je natuurlijk ook zelf via de TV uitwijk app een tennis-, of padelbaan reserveren om een lekker balletje te slaan. 
 
 
Lidmaatschap
Onze sponsor Teun Tietema sponsort de contributie voor alle jeugdleden van TV Uitwijk! Voor het aspirant- en juniorlidmaatschap wordt er 25% korting verleend. Lidmaatschapskosten vind je terug op de pagina Lid worden.   
 

Tennis- en padelles
De meeste kinderen volgen lessen in groepjes met kinderen van gelijke leeftijd en/of met dezelfde ervaring. Paul Pastor van tennis- en padelschool P3Tennis traint de jeugdspelers volgens het Tenniskids programma van de KNLTB. Je kunt je in het voor- en najaar opgeven voor deze wekelijks lessen.
 
Meer informatie over de tennislessen 
Meer informatie over de padellessen
 
 
Tenniskids competitie
In het voor- en najaar spelen jeugdteams in allerlei categorieën competitie. Afhankelijk van leeftijd en speelsterkte wordt er gespeeld in de rode, oranje, groene competitie. De nadruk ligt hierbij vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In de Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt. Lees hier verder: Tenniskids competitie 
 
Junioren competitie 
Je bent bij tennis een junior als je tussen de 11 tot en met 17 jaar oud bent. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan met de bekende gele tennisbal. Lees hier verder: Junioren competitie 
 
Inschrijven competitie
Lijkt het je leuk om mee te doen met de competitie? Geef je dan op bij Paul of bij de jeugdcommissie.  
 
Toernooi 
In de periode dat er geen competitie is, kunnen de kinderen deelnemen aan toernooitjes van tennisclubs in de regio. Je kan je dan zowel opgeven voor het singelen of dubbelen. Wat is er nu leuker om op een sportieve manier met leeftijdgenootjes in de buitenlucht bezig te zijn? Kijk hier voor de tennistoernooien bij ons in de buurt: www.toernooi.nl
 
 
Social Media
TV Uitwijk heeft natuurlijk haar eigen Facebook en Instagram pagina met daarop aankondigingen en verslagen van evenementen. Ook is er een (vrijblijvende) WhatsApp groep voor ouders van de jeugdleden voor de aankondiging van tennisactiviteiten voor de jeugd.
 
Jeugdcommissie
Als je vragen hebt over tennissen voor de jeugd, neem dat contact op met een van de leden van de jeugdcommissie via [email protected].
 
De jeugdcommissie bestaat uit: 
 • Mirjam Drok
 • Sri Schrijnemakers
 • Mirjam Meeuwis
 • Jeroen Rosengarten

Contactgegevens van alle commissieleden vind je hier: Commissies