TV Uitwijk heeft met 15 leden AED- en reanimatietraining gevolgd

10 mei 2023


In maart werd een van onze leden tijdens de interne wintercompetitie onwel en is zijn leven dankzij adequaat en snel ingrijpen van onze clubleden gered! De AED die bij Daily Fit hangt, is daarbij enorm belangrijk geweest. 

In diezelfde periode vroeg Stichting AED HartstikkeNodig of wij hun gratis reanimatietraining wilden promoten binnen onze club. Inmiddels hebben maar liefst 15 TV Uitwijk leden deze uitgebreide training gevolgd en goed afgesloten en kunnen zij zich officieel AED bediener noemen!  

Wij zijn er als club trots op dat zovelen de moeite genomen hebben om hieraan mee te doen. Hoe meer mensen weten hoe ze moeten reanimeren en hoe de AED te gebruiken, hoe beter. 

AED-apparaat vlakbij TV Uitwijk

Zoals jullie weten hangt er tegenover onze club een AED-kast bij Daily-Fit waar wij ook gebruik van mogen maken in geval van nood. Op het prikbord in ons halletje bij de toiletten hangt een sleutel die toegang geeft tot dit apparaat.

Ook een gratis AED- en reanimatietraining volgen?

Wil jij ook zorgen dat mensen snel gereanimeerd kunnen worden om hun overlevingskansen te vergroten? Meld je dan aan voor de gratis cursus bij Stichting AED HarstikkeNodig. 

Aanmelden en meer informatie

Voor meer informatie, verwijzen we jullie naar de website: AED Hartstikkenodig, maar je kan ook info vragen bij [email protected].  

 

Het belang van reanimatie

Binnen de Gemeente Wijk bij Duurstede zijn er steeds meer AED kasten beschikbaar zodat er snel gereageerd kan worden als een reanimatie nodig is. Maar het blijft zeker belangrijk om ook voldoende vrijwilligers te hebben die kunnen reanimeren. Zodat ze snel ter plaatste zijn als er een oproep verzonden wordt. Het streven is om binnen 6 minuten ter plaatste te zijn als er een melding binnen komt van een hartstilstand. Hiermee wordt de tijd overbrugt totdat een ambulance ter plekke is. 

Het doel van de Stichting AED HartstikkeNodig is om Wijk bij Duurstede hartveilig te maken.

Ook tegenover onze tennisclub hangt een AED kast bij Daily Fit en is het fijn als er sporters zijn die ook kunnen reanimeren en deze AED kunnen gebruiken. Zo kan er snel gehandeld worden als er tijdens het beoefenen van bijvoorbeeld tennis, de sporter een hartstilstand krijgt. Op deze manier worden de overlevingskansen van het slachtoffer vergroot.

Wil jij ook zorgen dat mensen snel gereanimeerd kunnen worden om hun overlevingskansen te vergroten? Wordt dan vrijwilliger bij Stichting AED HartstikkeNodig.

Het volgen van de cursus is gratis en duurt ongeveer 1.5 uur per jaar. Je wordt gecertificeerd volgens de richtlijnen van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad). Er zijn diverse data waarop deze cursussen worden gegeven (meestal in de avond) in de ruimte van Sante Partners aan het van Egmondplein 24-E in Wijk bij Duurstede. Elk jaar dien je verplicht je herhalingscursus te doen, zodat je kennis up-to-date blijft. 

We hopen dat er leden zijn die zich aan willen melden om de Gemeente Wijk bij Duurstede nog veiliger te maken! 

 

Nieuwscategorieën