Winterladdercompetitie

In de winterperiode (oktober tot en met maart) kun je jezelf met een partner opgeven voor de laddercompetitie. Je kunt meedoen met herendubbel, damesdubbel, mixed-dubbel en singles. Als je geen partner hebt om mee te spelen, informeer dan even bij de organisatie. Het gebeurt namelijk wel vaker dat iemand zich zonder speelpartner opgeeft.

Aan het begin van een speelperiode ontvangen alle deelnemers het schema met de tegenstander en wordt de einddatum van de periode aangegeven.We adviseren jullie om op tijd de afspraken in te gaan plannen!

Vervolgens plan je de wedstrijden in met de andere spelers, en je doet dit voor de einddatum van de periode. Er zijn geen banen gereserveerd voor de ladderwedstrijden. Je reserveert dus zelf een baan.Hiervoor gelden dezelfde afspraken als voor regulier vrij spelen. Dus als je tijd is afgelopen, kan je worden afgehangen en kan je zelf ook weer een nieuwe reservering maken. 

Je speelt een volledige wedstrijd met 2 gewonnen sets, dus geen super tiebreak. Na afloop van de wedstrijd (maar uiterlijk op de laatste speeldatum) geef je de uitslag door aan [email protected].

Na afloop van de speelronde wordt gekeken welk koppel in een poule de meeste overwinningen heeft behaald en welk team de minst. Niet gespeelde wedstrijden worden geacht door beide koppels te zijn verloren. Het team met de meeste overwinningen speelt in de volgende ronde in een hogere poule. Het team met de minste overwinningen speelt in de volgende ronde in een lagere poule. Bij gelijk aantal overwinningen wordt de stand achtereenvolgens vastgesteld aan de hand van: 1 onderling resultaat, 2 saldo gewonnen sets, 3 saldo gewonnen games.

Allemaal veel speelplezier!

Eelco en Ella