Padel bij TV Uitwijk

26 november 2021


Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer verenigingen leggen een of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. Ook wij gaan onderzoek doen naar de mogelijkheden om padel op termijn te introduceren bij TV Uitwijk. 

Tijdens de laatste ledenvergadering hebben we aan jullie een oproep gedaan om deel te nemen in de padelcommissie, en inmiddels hebben diverse leden zich aangemeld voor de padelcommissie:

  • Frank Visser (projectleider)
  • Robbin Westerhof 
  • Paul Pastor (trainer) 
  • Wilco van der Meijden

Vanuit het bestuur zit ik in de padelcommissie en Jan van Lunsen is lid om de financiële belangen te behartigen. Donderdag 25 november jl. is de commissie voor de eerste keer bij elkaar geweest. Tijdens deze eerste vergadering is in rust alles besproken, is informatie verkregen, zijn de eerste lijnen uitgezet en zal beleid gemaakt gaan worden.

Wat is Padel

Verrassend. Bij Padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s. 

De snelst groeiende nieuwe sport in Nederland

Padel groeit hard in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk Padel is en raken verslaafd. Op dit moment zijn er al ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locaties. We verwachten dat er in 2024 op zo'n 400 locaties 1100 padelbanen zijn. Tevens verwachten we dat over tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor padelbanen.

Start met Padel

Hoe weet je of Padel een sport voor jou is? Daar kom je maar op 1 manier achter, namelijk door het zelf te spelen! Je zult zien, je raakt snel verslaafd aan dit gave spelletje!

Ontdek het spel

Wedden dat je denkt, dit moet ik echt even zien op beeld. Dat snap ik, kijk deze video maar eens!

Nieuwscategorieën