Gratis cursus over toepassen van AED apparaat

01 februari 2023


Zoals jullie weten hangt er tegenover onze tennisclub een AED-kast bij Daily-Fit waar wij ook gebruik van mogen maken in geval van nood. Op het prikbord in ons halletje bij de toiletten hangt een sleutel die toegang geeft tot dit apparaat.

Het is alleen wel belangrijk dat je weet hoe je zo'n AED moet gebruiken. Stichting AED HartstikkeNodig biedt hiervoor een gratis cursus aan. Wil jij ook zorgen dat mensen snel gereanimeerd kunnen worden om hun overlevingskansen te vergroten? Meld je dan aan voor deze cursus. 

Aanmelden en meer informatie

Voor meer informatie, verwijzen we jullie naar de website: AED Hartstikkenodig, maar je kan ook info vragen bij [email protected].  

Het belang van reanimatie

Binnen de Gemeente Wijk bij Duurstede zijn er steeds meer AED kasten beschikbaar zodat er snel gereageerd kan worden als een reanimatie nodig is. Maar het blijft zeker belangrijk om ook voldoende vrijwilligers te hebben die kunnen reanimeren. Zodat ze snel ter plaatste zijn als er een oproep verzonden wordt. Het streven is om binnen 6 minuten ter plaatste te zijn als er een melding binnen komt van een hartstilstand. Hiermee wordt de tijd overbrugt totdat een ambulance ter plekke is. 

Het doel van de Stichting AED HartstikkeNodig is om Wijk bij Duurstede hartveilig te maken.

Ook tegenover onze tennisclub hangt een AED kast bij Daily Fit en is het fijn als er sporters zijn die ook kunnen reanimeren en deze AED kunnen gebruiken. Zo kan er snel gehandeld worden als er tijdens het beoefenen van bijvoorbeeld tennis, de sporter een hartstilstand krijgt. Op deze manier worden de overlevingskansen van het slachtoffer vergroot.

Wil jij ook zorgen dat mensen snel gereanimeerd kunnen worden om hun overlevingskansen te vergroten? Wordt dan vrijwilliger bij Stichting AED HartstikkeNodig.

Het volgen van de cursus is gratis en duurt ongeveer 1.5 uur per jaar. Je wordt gecertificeerd volgens de richtlijnen van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad). Er zijn diverse data waarop deze cursussen worden gegeven (meestal in de avond) in de ruimte van Sante Partners aan het van Egmondplein 24-E in Wijk bij Duurstede. Elk jaar dien je verplicht je herhalingscursus te doen, zodat je kennis up-to-date blijft. 

We hopen dat er leden zijn die zich aan willen melden om de Gemeente Wijk bij Duurstede nog veiliger te maken! 

 

Nieuwscategorieën