11e dubbel bokkentoernooi groot succes

07 november 2021


Zaterdag 6 november was het zover, het 11e dubbel bokkentoernooi. De 10e editie in 2019 kenmerkte zich door herfstig en nat weer waardoor tennis vrijwel niet kon. In 2020 kon het helemaal niet doorgaan. Nu gelukkig wel met heerlijk herfstweer en mooie opkomst. 

Op vier banen zijn lekkere potjes gespeeld. De winnaar over 5 games schoof door naar links, de verliezer naar rechts. Na een aantal rondes had je links de “champions court”, en rechts degenen die waarschijnlijk te snel met bokbier drinken waren begonnen…

Naast de dubbelpartijen over best of 5 games werd er het welbekende quitte of dubbel punt-spel gespeeld. 1 punt in het servicevak met een grote zachte bal waarmee de winnaars hun aantal games kon verdubbelen of de verliezers alsnog quitte konden spelen. Alle games werden nauwkeurig bijgehouden door de wedstrijdleiding, wat soms nog wel lastig was als deelnemers een joker inzetten (maar dat is een lang verhaal). Door gewoon mee te doen, werden de regels gaandeweg duidelijk.

Naast tennis werd er ook gedart. Met zo min mogelijk pijlen 101 uitgooien. Als dat lukte in 2 pijlen, dan scoorde je 99 punten. Iedereen maakte zo kans op de hoofdbok-prijs of de geitenbreier-troostprijs. Dit keer zeer verrassend gewonnen door respectievelijk Michael Zinkstok en Hennie Wesker.

Naast tennis en dart was er genoeg tijd voor heerlijke bokbiertjes, de nodige hapjes en veel gezelligheid. Na afloop uiteraard stamppotten met rookworst. Marianne en Barbara stonden paraat achter de bar om het bokbier te tappen en het buffet klaar te zetten.

Het was een geslaagd toernooi, fijn dat het weer meezat en het ondanks Corona toch is gelukt om dit weer te organiseren.

Allemaal bedankt, op naar editie 12!

Groeten, Onno Snapper

Nieuwscategorieën